Takaisin

Janne

Honda CB 450 K5 DOHC 1974


vm. 1974

Ford Taunus Transit (G4BTO) Kleinbus 1964

Uusi projekti on itselleni vanha tuttu. Auto jäi kaverini isällä aikoinaan 1980-luvun lopulla seisomaan. Pikkupoikana jaksoin joka välissä puhua auton säilyttämisen puolesta, olihan se jo silloin harvinainen näky. Taisipa tulla lupailtua jotain kunnostamista sitten ”isona”. Eläkepäivillään se kasvatti sammalta kattoonsa leppoisat 16 vuotta pihapihlajan alla pukkien päälle nostettuna, kunnes alkukesästä 2004 sormet rupes syyhyämään uutta projektia Hondan valmistuttua.


Transit vielä lepopaikallaan.

 
Taunus sisältä.

Aika oli siis oikea. Mukaan lähti myös velipoika Petri ja kaveri Keni. Kesän mittaan kartoitin tietoa autosta ja varaosien saatavuudesta yms., näitähän ei enää joka talon nurkalla loju. Päänvaivaa aiheuttivat myös puuttuvat renkaat vanteineen. Syksyllä ostin vihdoin renkaat Töysästä (kiitti Marko!). Tyhjennys/siivous-operaation (auto oli toiminut vuosia varastona) ja renkaiden asennuksen jälkeen auto oli valmis trailerin kyytiin. Ei ollu edes jarrut sun muut jumissa.

Nyt oon lähinnä haeskellu muutamia puuttuvia pisteosia. Luovuttipa yksi samanlainen ”rullaava” rovi kunniakkaasti käyttökelpoiset osansa kierrätykseen. Auto on säilynyt suhteellisen hyvin, vaikka muutama ruostepaikka löytyykin. Pohja on jo aikoinaan uusittu ja pintapellit on hyvät, kiitos pintaan aikoinaan ruiskutetun peltikattomaalin.


Ilmeisen ylpeä uusi omistaja.

Alkuperäiset aaltopeltihelmat on joskus korjattu suorasta pellistä. Hakusassa on vielä ainakin keulamerkki ”Köln-vaakuna”, takimmainen takapenkki sekä tekniikan varaosia. Moottori on sama 1,5 suora nelonen kuin 60-luvun ”kylpyamme” 15M P3 Taunuksessa.

Suunnitelmissa on täydellinen läpikäynti alkuperäistä vaalien, ehkä joskus jopa MR? Rekisterissä näitä on tällä hetkellä (kaikkia malleja yhteensä) n. 10kpl.

Kaikenlainen autoon liittyvä tieto, tarinat ja esim. esitemateriaali kiinnostaa. Mahdollisista varaosista ja vaikka metsäraadoista saa ilmoitella!

janne @ garagery.net

Täällä lisää Jannen ottamia kuvia

Takaisin